Peau Pure

Ingrediënten

Alleen het beste voor mijn huid en verder niets

Dit is de complete lijst van ingrediënten, de dosering en de werking.

Aloë Vera (bevat van nature water) is een vetplant die groeit in tropische gebieden. De gel uit het blad (99,9% puur, zie*) wordt al vele jaren gebruikt om zijn geneeskrachtige werking.
Aloë Vera gel is vochtinbrengend en verzachtend. Daarnaast bevordert Aloë Vera het herstellende vermogen bij diverse huidproblemen zoals eczeem, acné, striae, zonverbranding en littekenweefsel.
Voor mijn crème gebruik ik Aloë Vera gel van biologisch gekweekte Aloë Vera planten (71%).

Arganolie is een kostbare olie die wordt gewonnen uit de noten van de Arganboom, hoofdzakelijk in zuid west Marokko.
De olie is bekend vanwege de herstellende eigenschappen voor de huid. Het wordt goed opgenomen zonder de poriën te verstoppen.
Arganolie bevat een hoog gehalte vitamine E, vetzuren en anti-oxidanten. Het helpt rimpelvorming te vertragen, ondersteunt het herstel van littekenweefsel, acné en werkt verzachtend.
Er bestaan grote kwaliteitsverschillen. Voor mezelf gebruik ik koudgeperste Arganolie van biologische teelt,  geproduceerd door kleine boeren (14%).

Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Karité boom in onder meer Ghana en Burkina Faso.
De boter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F. Shea Butter hydratereert de huid en het verbetert de elasticiteit.
Het helpt om huidveroudering en rimpels te voorkomen en het verlicht de huid bij verschillende problemen zoals eczeem, psoriasis, lichte verbranding, geïrriteerde huid, etc.
Deze Shea Butter is biologisch en wordt met de hand geoogst en bereid door een lokale coöperatie in Ghana (4%).

Niacinamide ofwel vitamine B3 werkt ontstekingsremmend, kalmeert de huid en draagt bij aan een gladdere huid. Rimpels en lijntjes zijn minder zichtbaar.
Niacinamide is bewezen effectief bij o.a. acné en rode vlekjes. Daarnaast heeft niacinamide een beschermende werking tegen invloeden van de zon (4%).

Ascorbyl Tetraisopalmitaat is vitamine C die in olie oplosbaar is, waardoor het beter wordt opgenomen door de huid. Het is een belangrijke antioxidant die veroudering tegengaat. Het beschermt tegen invloeden van buitenaf, het kalmeert de huid en het helpt om collageen aan te maken (4%).

Panthenol ofwel provitamine B5 herstelt de celstructuur na beschadiging waaronder scheuren, dermatitis, brandwonden, enz. Panthenol hydrateert de huid en helpt de structuur van de huid te verbeteren (3%).

Glycerine (plantaardig) is hygroscopisch en hydrateert de huid. Door de betere vochtbalans blijft de huidbarriere intact, blijft de huid soepeler en zijn lijntjes en rimpels minder zichtbaar (2%).

Zoethoutwortel werkt kalmerend op de huid. Het remt ontstekingen en infecties en heeft een antibacteriële werking. Ook vermindert zoethoutwortel roodheid en pigmentvlekjes en is het effectief in de behandeling van eczeem. Zoethoutwortel bevat veel antioxidanten (1%).

Vitamine E is een antioxidant. Het beschermt je huid tegen vrije radicalen die cellen kunnen beschadigen. Vrije radicalen kunnen ontstaan door schadelijke invloeden van buitenaf zoals make-up, alcohol, luchtvervuiling, uv-straling en stress. Vitamine E voorkomt op die manier een versnelde veroudering van onze huid.
Daarnaast zorgt vitamine E ervoor dat je huid minder snel verbrandt in de zon en beperkt het de schade die uv-straling aan de huid kan toebrengen. Ook zorgt vitamine E ervoor dat andere huidverzorgingsproducten dieper kunnen doordringen in de huid (1%).

Allantoïne is van nature aanwezig in onder andere de smeerwortel en tarwekiemen.
Allantoïne bevordert de wondgenezing, het activeert de celvernieuwing, het hydrateert de celwand en stelt de huid in staat zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Het werkt verzachtend en is geschikt voor alle huidtypes, in het bijzonder voor de gevoelige en geïrriteerde huid (<1%).

Alfa Bisabolol is een stof die van nature voorkomt in onder meer kamille. Het werkt antibacterieel en ontstekingsremmend en kan de celstofwisseling door plantaardige enzymen verbeteren, zodat vernieuwing van huidcellen gestimuleerd kan worden.
Daardoor kunnen ouderdomsverschijnselen van de huid verminderen en kunnen huidirritaties sneller genezen (<1%).

Astaxanthine is een natuurlijke carotenoïde uit de microalg Haematococcus pluvialis die wordt aangetroffen in kreeft, zalm, garnaal (de rode kleur). Astaxanthine heeft een bijzonder sterke antioxidante werking binnen en buiten de huidcellen, vele malen sterker dan bijvoorbeeld vitamine C. Astaxanthine vertraagt het verouderingsproces van de huid, het stimuleert de doorbloeding, werkt ontstekingsremmend en het beschermt de huid tegen beschadiging van UV-straling (<1%).

Neroli ofwel Oranjebloesem is een kostbare etherische olie met een subtiele mild-frisse geur.
Neroli werkt antiseptisch, antibacterieel, ontstekingsremmend en pijnstillend. Door de kleine dosering in Peau Pure is deze werking echter beperkt.
Neroli wordt ook gebruikt vanwege zijn opbeurende geur. Het is wetenschappelijk bewezen dat het de hoeveelheid serotonine (geluksstofje) in je hersenen verhoogt.
Neroli is, in tegenstelling tot andere citrusachtige oliën, niet fototoxisch (<0,1%).

*Hulpstoffen in de Aloë Vera gel: <0,1%
O.a. omwille van hygiëne en houdbaarheid kan Aloë Vera gel niet uit 100% gel bestaan. Daarom zitten in de gel die ik voor mezelf gebruik de volgende hulpstoffen:

Polysorbate 20 is een emulgator die wordt gebruikt om niet met water mengende werkstoffen met water mengbaar te maken.
Disodium EDTA bindt zich aan metaalionen. De binding van metaalionen helpt de achteruitgang van cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging te voorkomen.
Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer is een stof die gebruikt wordt om de textuur van cremes te verbeteren door een betere binding van water en oliën.
Phenoxyethanol is een conserveermiddel met antibacteriële eigenschappen.
Benzoëzuur wordt onder andere aan levensmiddelen en cosmetica toegevoegd als conserveermiddel, bekend onder het E-nummer E210.
Natriumhydroxide corrigeert de pH waarde (zuurtegraad) van de creme naar huidvriendelijke waarden.

Peau Pure bevat dus geen alcohol, parabenen, parfum, synthetische kleurstof, SLS, Isothiazolinonen, Methylchloroisothiazolinonen, Methylisothiazolinonen, Propylene glycol of andere stoffen die kunnen irriteren of die schadelijk zijn voor de huid.